close
България

Над 1000 карти „Стани приятел на Сливен“ вече са раздадени, кампанията е с номинация за голяма награда

kampaniq-stani-priqtel-na-sliven

Над 1000 безплатни туристически карти от новата кампания „Стани приятел на Сливен“ вече са раздадени на туристи и гости на града – съобщи зам.-кметът Стоян Марков. Кампанията започна в края на миналата година, като целта бе да се популяризира историческото и културно наследство в града на Хаджи Димитър,
Добри Чинтулов и първия фабрикант на Балканите Добри Желязков, единственият в страната музей на текстила, историческия музей, който единствен сред сродните в страната пази не копия, а оригиналите на безценни тракийски находки, включително и дамски кожени обувки на 1900 години.

Кампанията се радва на голям интерес, включително и от чужбина. Ако притежателите на туристическите карти посетят посочените в тях 10 обекта в града, те ще могат да участват в томбола на общината в навечерието на празника на Сливен – Димитровден, 26 октомври.

„Стани приятел на Сливен“ е номинирана за голямата награда на журито в Националния конкурс „Чети и пътувай“. Тя е за най-добро събитие в областта на културния туризъм. Освен кампанията, за същата награда е номиниран и Втория средновековен събор „Помни славата“, който бе организиран на късноантичната и средновековна крепост „Туида“ в Сливен.

Селектирането и представянето на номинациите от конкурса ще бъде направено в рамките на Международното изложение „Културен туризъм 2017“ във Велико Търново от 6 до 8 април – съобщиха от общината. Освен двете номинации, има и още една – на туристическия сайт на общината в съответната категория. /trud.bg