close
България

Над 200 абсолвенти получиха дипломите си в Сливен

dsc_5017

На тържествена церемония дипломи получиха 203 абсолвенти от Инженерно-педагогически факултет и Колеж – Сливен. От тях 78 успешно са завършили образователно-квалификационна степен „бакалавър“, 53 – степен „магистър“ и 72 – степен „професионален бакалавър“.

Церемонията започна с изпълнение на студентския химн, а след това последваха слова на официалните гости и произнасяне на Галилеевата клетва от дипломантите.

Заместник-кметът по хуманитарни дейности Пепа Чиликова приветства абсолвентите и ги поздрави за усилията и постоянството. Тя им пожела професионална реализация, за която всеки мечтае.

Пепа Чиликова прочете поздравителен адрес от името на кмета Стефан Радев. „Приемете поздравленията ми по случай тържественото връчване на дипломите на випуск 2016. На ръководствата изразявам своето дълбоко уважение към усилията, които полагат за развитието на образованието в Сливен, за професионализма и високата компетентност. На Вас, абсолвенти пожелавам успешна реализация в професията, която сте избрали и лично удовлетворение. Уповавайте се на знанията, които сте усвоили по време на обучението си и следвайте набелязаните цели с увереност и смелост“, пише в адреса. В него кметът посочва, че всеки студент, който има привилегията да се обучава в Инженерно-педагогическия факултет и в Колежа към Технически университет-София в град Сливен, има потенциала да помогне за развитието на своя район и да допринесе за повишаване нивото на кадри в сферата, в която ще работи.

Първи своите дипломи взеха първенците на випуск 2016, които получиха 5 златни и 6 сребърни медали, грамоти и парични награди. Трима от дипломантите получиха стипендии от бизнесмена Едоардо Миролио за високи постижения в обучението си.

Сред присъстващите на официалната церемония бяха областният управител Татяна Петкова, заместник-кметът Пепа Чиликова, ръководствата на Инженерно-педагогически факултет и Колеж – Сливен, преподаватели, родители и гости.