close
България

Над 200 именици си направиха обща снимка пред Община Бургас

1

Община Бургас честити на всички, които носят името на нейния закрилник – Св. Николай Чудотворец! Тази година празнуващите имен ден на Никулден на територията на града са точно 7083.

Повече от 200 именици от тях се включиха днес в общата снимка пред сградата на Община Бургас. Сред тях имаше хора на всички възрасти – от шестмесечния Никола до почти 101-годишния Никола Мечев от к-с „Меден рудник“.

Преди общата фотография с кмета Димитър Николов, всеки именик получи специална отличителна значка по повод своя празник с надпис „На Никулден имам имен ден“.

От утре, 7-ми декември, /след 12.00 часа/ всички участници във фотоса могат да вземат безплатно копие от историческия кадър за спомен от щанда на общинското социално предприятие „Морски знаци“, разположен в новия Туристически информационен център срещу Часовника, който работи всеки делничен ден от 10.00 до 19.00 часа.

Интересната инициатива се превърна в запазена бургаска традиция, която е неизменна част от тържествата за празника на града. Снимката и тази година ще бъде изпратена за съхранение в Държавен архив – Бургас, където ще бъде запазена за идните поколения.

И не забравяйте, че концертите в града продължават до 17.00 часа, а кулминацията на празника все още предстои – запалване на светлините на обновената коледна елха и новогодишната украса на Бургас. Свидетели на това ще бъдат само тези бургазлии, които се присъединят към големия никулденски концерт на площад „Тройката“ днес от 17.30 часа.