close
България

Над 200 милиона лева внесени от НАП Сливен в бюджета

nap-sliven

Над 200 милиона лева са постъпленията в офиса на Националната агенция за приходите в Сливен през 2020 година, което е с близо 2 млн. лева повече от предходната 2019 година, отчитат от НАП. Въпреки коронакризата, бизнесът и гражданите са внасяли добросъвестно данъците и осигуровките, отчитат от приходната агенция. Запазва се тенденцията за ръст на постъпленията в хазната, като за миналата година той е около 5 % спрямо предходната, допълват от ведомството.

През 2020 година данъчните приходи са общо над 90 млн. лева. От тях 34 млн. лева са платени от бизнеса за корпоративни данъци, а близо 20 млн. лева от данък върху доходите на физически лица.

Общият размер на приходите от осигурителни вноски е близо 110 млн. лева, което е с над 3 млн. лева повече от предходната 2019-а година.

„2020-а, освен всичко друго, се оказа и година на ясно изразена данъчна солидарност. Някои икономически сектори бяха тежко засегнати, други преживяха подем, но общото е, че независимо от трудностите, бизнесът и гражданите коректно спазваха ангажиментите си към бюджета. Ценим високо това“, каза по повод рекордните постъпления в НАП изпълнителният директор на агенцията Галя Димитрова.