close
България

Над 700 деца от Община Котел получиха своите подаръци от Дядо Коледа

3

В навечерието на Коледните и Новогодишни празници над 700 деца от Община Котел получиха своите подаръци от Дядо Коледа и Снежанка по време на традиционното тържеството „Коледа с приятели“, организирано от община Котел.

Специални гости на празника бяха: Държавен куклен театър – Сливен , „Театър на огъня и сенките – Фаертър“ , и рок група „Крос“ .

Белобрадият старец зарадва малчуганите до 4-ти клас от цялата община с безплатни лакомства и изненади, като им пожела да бъдат здрави и добри през Новата година.

„Нека 2020 година да ви донесе много успехи. Нека Община Котел да се развива. Нека хората в нея да са живи и здрави!“, пожела и кметът Коста Каранашев. От сцената на площада, градоначалникът призова съгражданите си да вземат участие и в инициативата на доброволците от Общинския съвет и Младежкия клуб към Червения кръст -„Предай – нататък“, която тази година подпомага на сираци ( ученици /абитуриенти) от СУ „Георги Ст. Раковски“ и НУФИ „Филип Кутев“.

Празненството продължи с огнено шоу, включващо пантомими ижонгльори на кокили, представено от трупата на „ Театър на огъня и сенките –Фаертър“

За доброто настроение на децата и техните родители се погрижиха актьорите от Държавен куклен театър – Сливен и рок група „Крос“.

Община Котел и тази година беше осигурила за всички свои граждани и гости безплатни лакомства за малките, чай и вкусно телешко варено.

Вечерта завърши с празнична заря и много музика.

Христина Стефанова