close
България

Над 80 километра в час е скоростта на вятъра в община Сливен

vqtyr

Затворена остава и няма да се поддържа до края на зимния сезон отсечката от пътя м. Селището – връх Българка. Преминаването по направленията за село Раково – връх Българка – Меча поляна – Карандила ще се осъществява чрез републикански път Сливен – Ичера през отбивката на местност Чуката. Това съобщи инж. Снежана Кънева, началник отдел „Сигурност и управление при кризи“ в Община Сливен.

Общинските пътища се обработват през светлата част на денонощието и са проходими при зимни условия. Екипите ще продължат да работят и през почивните дни. Приоритетно ще се обработват републиканските пътища, а след това и общинската пътна мрежа.

Няма закъсали и бедстващи хора. Проблем е образувалата се поледица, както и чувствителното понижаване на температурите и силния вятър, който достига 80-90 километра в час.

По данни на EVN почти няма населено място с електропрекъсване, освен района на Горно Александрово с частични изключвания и в района на Бинкос, Селиминово, Чинтулово, Вилна зона – запад и Даулите.

Възстановено е електроподаването за селата Раково, Трапоклово, Драгоданово, Глушник, Гавраилово и др.

От общинска фирма „Пътнически превози“ информираха, че автобусите се движат в зимни условия. На сайта на дружеството е публикувано актуалното разписание.