close
България

Намериха откраднатите кученца от зоо склада в Бургас

557188

Служители от Първо Районно управление – Бургас намериха откраднатите осем породисти кученца /седем от които от породата „йоркширски териер“ и кученце „чухуахуа“/. Те бяха откраднати на 06.02.т.г. от зоо склад на бургаската улица „Шейново“. Установени и задържани са извършителите на деянието. Това са криминално проявените Х.И., 28-годишен и К.Ч., 33-годишен, и двамата от Бургас.

Те извършили взломната кражба за времето от 20.00 ч. на 05.02.т.г. до 09.10 ч. на 06.02., чрез повдигане на незаключена външна метална ролетна щора и счупване стъклото на входната алуминиева врата.

Откраднатите осем кученца укрили в различни апартаменти в комплексите „Меден рудник“, „Изгрев“ и „Братя Миладинови“, като смятали да ги продадат на свои познати. Намерените кученца са в добро здравословно състояние и вече са върнати на 51-годишния собственик. По негови данни общата стойност на откраднатите животни възлизала на 5 200 лева.

Х.И. и К.Ч. направили пълни самопризнания, като СА задържани за срок от 24 часа. Работата по случая продължава от служители на Първо Районно управление – Бургас.