close
България

Национален мотосъбор край Кипилово

nacionalen-motosybor

За поредна година, мото клуб „MSC Swallow 33, с помощта на община Котел, организират Осми Национален мотосъбор – Кипилово 2017, който ще се проведе на 20, 21, 22  и 23 юли в местността „Сайганица”.

Събитието вече втора година предлага изненади и игри, а сърцето на събора ще бъде Милена Славова, Рок групите  „Pomorians „, Севи“ и OLD BASTARDS и Национално училище за фолклорни изкуства „Филип Кутев” -Котел. За гостите на мото събора ще има много игри, изненади, награди и томболи, а желаещите да премерят силите на моторите си могат да участват на традиционния стънт шоу.

Основната цел  по думите на Иван Тодоров, председател на мото клуб „Лястовица 33” е да се покаже модерното с традицията.

„И нека не забравяме корените си и да се гордеем с красотата на нашата родина и славно минало”, коментира още Тодоров и добави, че националният бит ще бъде показан  чрез песните, танците- нестинари и тракийски ритуали. Организаторите ще завъртят за посетителите и  чевермета.

Най – голямата награда на мотосъбора мотоциклет БМВ ще бъде изтеглена с томбола в събота, 22 юли. В проявата ще участват мотористи от цялата страна и 10 мото клуба от чужбина. /dariknews.bg