close
България

На 19 декември ще бъдат връчени наградите на Община Сливен за най-добри спортисти

DSC_2518_1800x1200

Община Сливен ще връчи за пореден път годишните награди за най-добри спортисти, най-добър треньор, най-добър отбор от колективните спортове, най-добър спортист с увреждания и за „Бъдеща звезда“ за 2023 г. Церемонията ще се състои в зала „Сливен“ от 18 часа на 19 декември. Входът е свободен.

За да бъде номиниран спортистът трябва да е участвал в световни, европейски, балкански или държавни състезания. Тази година регламентът за номинациите беше допълнен в категорията „Бъдеща звезда“. В нея номинирани са както всички спортисти под 16 години по съответните критерии, така и тези, завоювали I, II и III място на световни, европейски и балкански шампионати. При избора за най-добрите спортисти, при равен брой точки между двама и повече състезатели, се взема под внимание второто най-високо постижение през изтеклата година. При повторно равенство се взема трето класиране и т.н.
За треньор на годината се номинира личният треньор на победителя. За най-добър отбор от колективните спортове ще бъде избран този с най-добри показатели през годината. По традиция, най-добрият спортист с увреждания ще бъде посочен от председателя на Спортния клуб за хора с увреждания „Сини камъни“-Сливен. При колективните спортове представител на всеки клуб номинира най-перспективната възрастова група от клуба.

За индивидуалните спортове всеки клуб номинира завоювалите първо място на държавния шампионат за всички възрасти и категории под 16 години. За номинация трябва да е изпълнено условието спортният резултат да е реализиран в конкуренция от 6 или повече участници в съответната дисциплина, в която е завоювано постижението.