close
България

На 5 декември Куклен театър – Сливен кани на тържествено запалване светлините на коледната елха

koleda_s_priqteli

На 5 декември, сряда, от 17.30 часа, Държавен куклен театър -Сливен кани своите малки и големи приятели на Тържествено запалване  светлините на коледната елха в театъра. Децата ще могат да гледат спектакъла СПЯЩАТА КРАСАВИЦА, а специално участие в празника ще имат и младите изпълнители от клуб РИТЪМ с ръководител Елена Пеева. Подготвени са много изненади за всички!

На 9.12 (неделя) от 11.00 ч., в салона на ДКТ-Сливен , ще има много забавления с приключенията на едно малко прасенце което търси своя КОЛЕДЕН ПОДАРЪК.

Автор, режисьор и сценичен вариант: Ивет Лазарова – Торосян
Музикално оформление: Ивет Лазарова – Торосян
Визуално решение: Мануела Саркисян
Участват:Георги Янев, Мария Джойкева, Никол Николова

В навечерието на Коледа сняг и виелици се закачат със закъснели минувачи… Едно малко розово прасенце се впуска в различни опасни, но и забавни приключения, за да получи така дългоочаквания подарък, но дали ще стане така?

СНЕЖЕН СЪН е представлението, което ще могат да гледат малчуганите на 16.12. от 11.00 часа в салона на театъра

Автор и режисьор: Мариета Ангелова – Марионета
Текст на песните: Елена Димитрова
Композитор: Петър Писарски
Художник: Анна Пулиева

Забавен спектакъл за малки и големи!
Публиката ще има възможност да “надникне” в страната на Дядо Коледа – Лапландия, за да види последните приготовления на подаръците за децата от целия свят и да се запознае със Снежанка и Джуджето. А когато настъпи часът, Дядо Коледа ще пристигне със свитата си точно тук, при нас…

В събота, на 22.12. от 11.00 часа,  героите от спектакъла КОЛЕДА С ПРИЯТЕЛИ ще покажат на публиката какви обичаи и традиции трябва да се спазват при подготовката за коледните празници.

Автор и режисьор Мила Великова
Сценограф Павлина Василева
Музика Петър Радевски
Участват: Мария Райчева, Цветелина Николова, Светослав Тихолов

Най- голямото събитие на годината наближава!!! Коледа идва!!!
А, ние знаем, че по това време всички сме объркващо забързани в желанието да успеем да се подготвим за това вълнуващо празненство. Има толкова много традиции и обичаи, които трябва да спазим, за да бъде Коледата истинска! Но какво точно трябва да направим и как да се подготвим? Това ще разберем с помощта на Горската фея и нейните помощници. И нека да усетим приказната магия на Коледната нощ заобиколени от обич, веселие, близки и приятели!

“Колко е лесно да бъдем различни,
по-добри, щедри и даже обични!
На Коледа ние раздаваме всичко-
подаръци, обич и даже парички!”

На 23.12. (неделя), от 11.00 часа на сцената ще се вихрят  ДЖУДЖЕТАТА НА ДЯДО КОЛЕДА