close
България

Нередовни на пътя в Сливенско

kat

Трима водачи на МПС, употребили наркотици, са установени в хода на полицейска операция на 19 ноември на територията на РУ- Сливен.

В село Гавраилово е спрян за проверка лек автомобил „Рено“, управляван от мъж на 28 години от град Сливен. При проверката с техническо средство той е показал положителна проба за употреба на метамфетамин.

Също на 19 ноември в град Сливен е извършена проверка на лек автомобил „Алфа Ромео“, управляван от водач на 21 години от град Сливен. Проверката за употреба на наркотични вещества е показала  положителна проба за канабис, амфетамин и метамфетамин.

Около 22,50 часа на 19 ноември в село Самуилово е спрян за проверка лек автомобил „Сеат“, управляван от  водач на 22 години от град Габрово. При проверката за употреба на наркотици той е показал положителна проба за наркотични вещества – метамфетамин и канабис.

Образувани са бързи производства.

Полицейски служители са установили водачи, употребили алкохол, неправоспособни и водачи с нерегистрирани превозни средства в хода на операция по безопасност на движението. Операцията е проведена в дните от 17 до 19 ноември на  територията на РУ-Сливен.

Регистрирани са 89 случая на нарушаване на скоростта, за които в „Пътна полиция“-Сливен са издадени електронни фишове.

Образувани са две бързи производства за употреба на алкохол над 1,2 промила, едно за управление на нерегистрирано превозно средство и един на водач без шофьорска книжка, който вече има наложено административно наказание за управление на МПС.

Съставени са актове на още двама водачи с алкохол под 1,2 промила, 4 неправоспособни, два акта на водачи, отказали да бъдат изпробвани за употреба на алкохол  и 22 акта за други нарушения на Закона за движение по пътищата. Свалени са 7 регистрационни табели.