close
България

Нередовни шофьори на пътя в Сливенско

kat

Четири случая на управление след употреба на наркотици и едни с алкохол на 1,2 промила са установени от полицейски служители по време на операция по безопасност на движението в град Сливен. На 15 юни 47-годишният П.П. от град Сливен е хванат да управлява лек автомобил „Опел Астра“ с концентрация на алкохол 2,22 промила.

Да управлява след употреба на метамфетамин и канабис е хванат 39-годишният А.Г. в сливенския квартал „Българка“. Той е управлявал лек автомобил „Рено“ на 16 юни.

24-годишният Й.М. от Сливен е хванат да управлява лек автомобил „Пежо 207“ след употреба на наркотици на 17 юни, на улица „Асеновска“.

Също на 17 юни в квартал „Дружба“ е спрян за проверка лек автомобил „Порше Кайен“, управляван от 36-годишния О.Д. от град Сливен. Той е управлявал след употреба на наркотици- метамфетамин и марихуана.

Лек автомобил „Пежо“, управляван от 20-годишния Б.Н. е спрян за проверка на 17 юни на бул.“П.Хитов“. Той е показал положителна проба за употреба на наркотици.

По случаите в РУ-Сливен са образувани пет бързи производства.

Две бързи производства са започнати в РУ-Нова Загора за  на 16 юни за управление на МПС след употреба на наркотици и алкохол. В 02,40 часа на улица „П.Енев“

полицейски екип спира за проверка лек автомобил „Форд“ с гръцка регистрация, управляван от Д.Р., жена на 41 години от град Нова Загора. При проверката за употреба на алкохол тя е показала положителна проба – 2,31 промила. Задържана е за 24 часа.

Около 12,10 часа на улица „Професор Минко Балкански“ е извършена проверка на 25-годишната Д.Д. от град Нова Загора, водач на лек автомобил „Мерцедес“. При проверката за употреба на наркотици тя е дала положителна проба за метамфетамин, амфетамин и марихуана.