close
България

Нередовни шофьори на пътя в Сливенско

kat

Полицейски служители са установили двама водачи, употребили наркотици, един с алкохол и един неправоспособен в град Сливен.

На 10 ноември, на улица „Тодор Димитриев“ е спрян за проверка лек автомобил „Опел Астра“, управляван от М.Д.(39г.) от град Сливен. При проверката се установява, че водачът е неправоспособен и вече има наложена административно наказание за управление на МПС. Срещу него е образувано бързо производство.

На 11 ноември в квартал „Надежда“ е извършена проверка на лек автомобил „Сеат“, управляван от А.Д.(23г.) от Сливен. При проверката за употреба на наркотици той е показал положителна проба за метамфетамин и амфетамин. Срещу него е образувано досъдебно производство.

На 13 ноември в квартал „Сини камъни“ е спрян за проверка лек автомобил „Фиат“, управляван от Г.Й., жена на 25 години от град Сливен. При проверката за употреба на наркотици тя е показала положителен резултата за метамфетамин и амфетамин. Срещу нея е образувано бързо производство.

34-годишният С.М. от село Самуилово е хванат да управлява с концентрация на алкохол 1,81 промила на 13 ноември на улица „Калиакра“. С.М. е управлявал мотопед с неустановена марка. Срещу него е образувано бързо производство.

Притежаване на наркотици е установено от полицейски служители в град Нова Загора.  На 11 ноември, при извършване на обход на градския парк, патрулен екип спира и извършва проверка на лек автомобил „Нисан“.

В автомобила са установени две момчета на 18 години от град Нова Загора и 17-годишен от село Сокол, който е предал  доброволно около 2 грама наркотично вещество-марихуана. По случая в РУ-Нова Загора е образувано досъдебно производство.