close
България

Нередовни шофьори на пътя в Сливенско

kat

Притежание на наркотици, управление след употреба на наркотични вещества и неправоспособни са установили полицейски служители на територията на РУ- Сливен в хода на специализирана операция във връзка със студентския празник-8-декември. На булевард „Цар Симеон“, при извършване на патрулна дейност, около 05,00 часа на 9 декември, е извършена проверка на 25-годишщния Г.К. от град Сливен. В него е намерено и иззето наркотично вещества- метамфетамин. Образувано е досъдебно производство.

На 8 декември, около 22,35 часа, на булевард „Бр. Миладинови“ е извършена проверка на лек автомобил  „Рено Меган“, управляван от непълнолетно и неправоспособно момче на 17 години от град Сливен. При проверката се установява, че водачът е употребил наркотични вещества. Той доброволно е предал на полицейските служители 7 броя топчета от станиол, съдържащи марихуана. Образувано е досъдебно производство.

На булевард „Г.Данчев“, около 02,30 часа, на 9 декември, е извършена проверка на лек автомобил „БМВ“, управляван от 36-годишния Р.В. от Сливен. При проверката се установя, че Р.В. управлява след употреба на наркотици-амфетамин,метамфетамин. Образувано е бързо производство.

На 8 декември, в град Кермен, е спрян за проверка лек автомобил „Мерцедес“, управляван от 27-годишния М.М. от село Биково. При проверката полицейските служители установяват, че шофьорската книжка на М.М. е отнета за неплатени глоби. Той управлява в срока на изтърпяване на наказание лишаване от право да управлява МПС. По случая е образувано бързо производство.

Водач, употребил наркотични вещества, е установен от полицейски служители на 9 декември в град  Нова Загора.  На улица „Цар Освободител“ полицейски екип спира за проверка лек автомобил „Опел Вектра“, управляван от Х.Д.(24г.)от град Елхово. При проверката за употреба на наркотици той е показал положителна проба за марихуана. По случая е образувано досъдебно производство.

Водач на МПС с алкохол 1,86 промила е установен от служители на РУ-Твърдица в хода на операция по безопасност на движението. Около 01,35 часа , на 10 декември, в град Твърдица е спрян за проверка лек автомобил „Фолксваген Голф“, управляван от 40-годишния Х.Ж. от село Маноле, общ.Марица. При проверката за употреба на алкохол той е показал положителна проба от 1,86 промила. Образувано е бързо производство.