close
България

Нередовни шофьори на пътя в Сливенско

kat-policai

Трима водачи, употребили наркотици и един с алкохол 2,43 промила са установени от полицейски служители през почивните дни в град Сливен.

На 27 декември, в 23,20 часа, в кв.“Ст.Заимов“ е извършена проверка на лек автомобил „Опел“, управляван от Г.Г. на 33 години. При проверката за употреба на алкохол той е показал положителна проба от 2,43 промила.

На 27 декември, на улица „Тодор Димитриев“ е извършена проверка на 32-годишния С.Ш. от град Сливен. Той е показал положителен резултат за употреба на марихуана.

20-годишният Х.П. е управлявал лек автомобил „Пежо“ след употреба на метамфетамин. Той е проверен на 22 декември на улица „Кутелка“.

На 23 декември, около 23,10 часа, на улица „Симеон Табаков“ полицейски екип е извършил проверка на лек автомобил „БМВ“, управляван от Н.П.(25г.). В него е намерен плик, съдържащ марихуана. При направения тест с дрегер „Дръг Тест 5000“ се установява, че Н.П. управлява под въздействието на наркотични вещества.
Образувани са досъдебни производства.

Водач с наркотици и друг с алкохол над 1,2 промила са установени от полицейски служители в град Нова Загора. На 23 декември, в 01,50 часа, е спрян за проверка лек автомобил „Рено“, управляван от Н.Н.(53г.) от град Нова Загора. При проверката за употреба на алкохол той е показал положителна проба от 1,29 промила.

20-годишният Р.С. от село Коньово е спрян за проверка на 25 декември, в 05,20 часа. При проверката се установява, че водачът е употребил наркотични вещества.
Образувани са досъдебни производства.

Водач на МПС, употребил наркотици, е задържан от служители на РУ-Твърдица. На 24 декември в град Твърдица е спрян за проверка лек автомобил „БМВ“, управляван от С.Г.(23г.). При проверката за употреба на наркотични вещества той е показал положителна проба за метамфетамин. Образувано е досъдебно производство.

44-годишен мъж от село Омарчево е задържан в РУ-Нова Загора за притежаване на наркотици

Той е хванат от полицейски патрул на 24 декември в град Нова Загора. Около 06,30 часа при полицейска проверка в него са намерени и иззети два плика, съдържащи кристалообразно вещество, което при полевия тест е реагирало на хероин. Образувано е досъдебно производство.

При полицейска проверка в сливенския квартал „Република“ са задържани двама за притежание на наркотични вещества. Проверките са извършени за времето от 02,00 до 04,00 часа при осъществяване на патрулна дейност от служители на РУ-Сливен. В 30-годишния Г.К. е намерен и иззет около 1 грам метамфетамин. 24-годишният П.С. е предал доброволно кутия от цигари, съдържаща марихуана. По случаите в РУ-Сливен са образувани досъдебни производства.