close
Спорт

Нефтохимик е волейболен шампион на България

neftohimik-2010 (1)

Отборът на „Нефтохимик 2010“ е новият шампион на България по волейбол за мъже. Бургаските момчета спечелиха купата и златните медали в претъпканата с над 2000 ентусиазирани зрители зала „Младост“, след победа с 3:1 гейма срещу „Монтана“ в четвъртия финален двубой между двата тима и общо 3:1 победи в серията за титлата.

Триумфът дойде след 10 години и е втори в историята на клуба.

В отделните геймове на последния мач резултатът е 25:20,25:22, 19:25, 25:19 за „Нефтохимик 2010“.

Големите герои са Мартин Пенев/капитан/, Николай Николов, Георги Братоев, Валентин Братоев, Стоян Самунев, Жани Желязков, Мартин Иванов/либеро/, Георги Петров, Петър Христов, Красимир Гайдарски, Георги Чалъков, Андрей Николов, Николай Кичуков, Теди Дремсизов и техният треньор Петър Дочев.

Купата и златните медали на шампионите връчи кметът на Община Бургас Димитър Николов.
Сред зрителите бяха и вицепрезидентът на Българската федерация по волейбол Любомир Ганев, шефовете на Националната волейболна лига, зам.-кметът Красимир Стойчев и председателят на Общинския съвет Костантин Луков.

Само след дни за бургаските волейболисти предстои поредното предизвикателство за този сезон. След като станаха носители на Суперкупата и шампиони на страната, от 25 до 30 април „Нефтохимик 2010“ ще се бори за спечелване на купата на България, а с това да стигне и до исторически златен требъл.

Финалният турнир за купата на страната ще се проведе в Добрич. Шестте отбора са разпределени в две групи.
В едната са „Нефтохимик 2010“, „Черно море“-Варна и домакините от „Добруджа“.
В другата група са ЦСКА, „Монтана“ и „Пирин“-Разлог.

Намеренията на клубното ръководство на „Нефтохимик 2010“ са отборът да участва през есента в Шампионската лига, където ще имат за съперници най-силните отбори от Европа.