close
България

Нинова: Необходимо е държавническо съгласие, за да не се остави България без бюджет за 2017 г

korneliq-ninova

Необходимо е да се постигне някакво разумно и държавническо съгласие, за да не се остави България без бюджет за 2017 г. Това заяви пред журналисти лидерът на БСП Корнелия Нинова относно предстоящите консултации с парламентарните групи, предаде репортер на БГНЕС.

„Ще им предложим да говорим по две теми – бюджета, който вече днес в комисии върви. Необходимо да се постигне някакво разумно и държавническо съгласие, за да не се остави България без бюджет за 2017 г.”, каза Нинова.

Тя посочи, че втората тема, която ще засегнат е какво правят с изборните правила. Според Нинова хората са дали сигнал, че трябва да се промени ситуацията. „Как ги разполагаме във времето във връзка с предстоящите избори. Да видим Конституционният съд как ще се произнесе. Да видим във времето какво правим с промените в ИК“, заяви лидерът на БСП.

Според Нинова това са едни нормални и колегиални консултации със сериозно и държавническо отношение от страна на БСП. Попитана дали има потвърждение от страна на ГЕРБ, тя обясни, че няма такова. „Не съм се обаждала на колегите от ГЕРБ и не очаквам срещи с тях“, добави Нинова. /БГНЕС