close
България

Новата седмица започва с облаци, дъжд и сняг

1

Атмосферното налягане ще се повиши, но ще остане по-ниско от средното за месеца.

През нощта над Северна и Източна България облачността ще е значителна, но ще е почти без валежи. Над западните и централните части от Южна ще има временни разкъсвания на облачността. Минималните температури ще са между минус 2° и 3°, в крайните югозападни райони до 5° – 6°. Утре ще преобладава облачно време и на много места, главно в южната половина от страната, ще има валежи от дъжд, по-значителни през нощта срещу вторник в югозападните райони. Привечер в Северозападна България също ще има валежи, които с понижението на температурите ще преминават в сняг. Ще духа умерен, в Дунавската равнина и източните райони – временно и силен вятър от североизток. Максималните температури ще са от 3 – 5° на места в Северна до 10 – 13° в Югозападна България.

В планините ще бъде предимно облачно, ветровито и с валежи от сняг, под около 1700 метра – от дъжд. Ще духа силен южен, по високите и открити части и ураганен вятър от югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 5°, на 2000 метра – около 0°.

По Черноморието ще бъде предимно облачно, ветровито и с валежи от дъжд. Привечер по северното крайбрежие дъждът ще премине в сняг. Ще духа умерен и силен североизточен вятър. Максималните температуи ще са между 2 и 7°. Вълнението на морето ще е 3 – 4 бала. Температурата на морската вода е 6 – 8°.

На 19.03.2018 слънцето ще изгрее в 06:32 часа и ще залезе в 18:37 часа. Продължителност на деня 12:05 часа.

На 19.03.2018 луната ще изгрее в 07:46 часа и ще залезе в 20:43 часа. Осветеност на диска в 0h UT 3 %. Фаза на луната: след новолуние преди първа четвърт.