close
България

Нови места за игра в Ямбол

1

Шест нови детски площадки в различни квартали на Ямбол вече са напълно завършени и отворени за малчуганите. Съоръженията се намират в квартал „Аврен“ (ул. „Бунар Хисар“), на улица „Стара планина“ – северозападно от блок 36, в ж.к. „Златен рог“ – в  междублоковото пространство между блокове 11, 12 и 13, както и на улица „Козлодуй“.

Площадките са оборудвани с комбинирани детски съоръжения, люлки, занимателни къщички и други атрактивни играчки. Около детските съоръжения е положена ударопоглъщаща настилка, осигуряваща безопасността в зоната на падане и е поставена нова паркова мебел. Всички съоръжения са изработени от френски производител, лидер в областта на детските съоръжения в Европа и притежават висока игрова стойност.

Списъкът на площадките в града е обогатен с още една детска площадка в близост до Основно училище „Христо Смирненски“, чиито уреди са изработени от масивно акациево дърво.

Всички площадки са подходящи за деца на възраст между 3 и 12 години.

В двора на Детска ясла „Щурче“ е открито още едно съоръжение, предназначено за малчугани от 0 до 3 години.

След среща с граждани е решено дворът на бившето училище „Ради Колесов“ също да бъде превърнат в място за спорт и игри на открито. В момента се изграждат още седем детски площадки в различни райони на града, включително и в бившата Детска градина „Люлин“, която се намира в централна градска част – близо до входа на Градския парк, в комплекс „Граф Игнатиев“ – до блок 94, до бившия магазин „Югоагент“, в ж.к. „Възраждане“ – до блок 37,  в двора на училище „Йордан Йовков“.

Община Ямбол призовава жителите и гостите на града да поддържат чистотата на тези пространства и да се грижат за тях така, както биха се грижили за собствените си домове.

Всичко се прави с голямо желание в полза на нашите деца и бъдещето на Ямбол! Общата цел е да се създаде среда, която подпомага развитието на децата и същевременно дава възможност тяхното свободно време да преминава в безопасна, забавна и образователна среда.