close
България

Новозагорски пожарникари спасиха 20 домашни животни от пожар

pojar

Новозагорски пожарникари са успели да спасят 20 домашни животни при пожар в селскоктопанска постройка в село Любенова махала. Сигналът е получен на 11 април в 07,20 часа. Произшествието е ликвидирано в 09,15 от два екипа на РСПБЗН-Нова Загора. Пострадали няма. Унищожени са битова техника, ел.инструменти и 40кв.м. покривна конструкция. Спасени са две сгради и 20 бр. птици и зайци. Вероятната причина за пожара е късо съединение в ел.таблото на сградата.

На 9 април, в 23,20 часа, е получен сигнал за пожар в таван на къща в сливенския кв.“Република“. Пожарът е възникнал от късо съединение в електрически бойлер. Пострадали няма. Произшествието е ликвидирано от два екипа на РСПБЗН-Сливен. Унищожено е домашно имущество. Спасена е сградата.

На 9 април в 05,43 часа е получен сигнал за пожар в кухня на къща в село Средорек. Най-вероятната причина за пожара е късо съединение в хладилник. При произшествието няма пострадали. Пожарът е ликвидиран от един екип на РСПБЗН-Сливен. Унищожени са домашно имущество, черна и бяла техника, 60 кв.м. покривна конструкция. Спасени са две сгради.