close
България

Новозагорци почетоха паметта на Левски

nova zagora-levsi-2017

Днес /19.02./ стотици новозагорци се преклониха и запазиха мълчание пред паметника на Васил Левски. Инициативата бе организирана от Община Нова Загора по повод 144-годишнината от гибелта на Васил Иванов Кунчев – Левски – най-емблематичната фигура в българската история. Апостолът на свободата е големият идеолог и неуморният организатор на българската национална революция. Той има много имена – Левски, Дяконът, Апостолът, но е единствен – реален и легендарен, близък и неуловим, обикновен и неповторим и служи за пример на всеки един българин.

Със сведени глави, в знак на почит и признателност, венци и цветя поднесоха кметът на общината Николай Грозев, народният представител от последното Народно събрание Галя Захариева, Георги Николов – председател на ОбС, заместник-кметовете Маргарит Тодоров, Светла Стоянова и Ивайло Енев, общински съветници, общественици, културни деятели, деца от детски градини и училища. Те преклониха глава пред отдадеността на Апостола на род и родина и пред саможертвата му в името на България.

В студения февруарски ден, нека думите на Апостола: „Дела трябват, а не думи.“ отново отекнат в сърцата и душите ни. Нека си спомним словата му и следваме съветите му!