close
България

Нов фермерски пазар ще отвори врати в Бургас

fermerski-pazar

Нов фермерски пазар ще отвари врати в Бургас. Тържището ще се помещава в дървените къщичките на пл. „Св. св. Кирил и Методий“, а неговото мото е „ПРОИЗВЕДЕНО В БУРГАСКИ РЕГИОН“. Пазарът ще бъде открит на 17 юни от 10:00 часа.
Инициативата е на Община Бургас и Областна дирекция „Земеделие“ и има за цел да даде възможност на бургаските производители да предлагат директно своята продукция на местния пазар. От друга страна потребителите ще бъдат сигурни за произхода и качеството на предлаганите стоки.

На тържището всеки ще може да открие богато разнообразие от плодове, зеленчуци, подправки, билки, яйца, както и преработени земеделски продукти като сирене, кашкавал, пчелни продукти, месо.

Друга цел на инициативата „ПРОИЗВЕДЕНО В БУРГАСКИ РЕГИОН“ е да насърчи местното производство на земеделски преработени продукти. По този начин ще бъдат подпомогнати малките и средните земеделски стопани и първичното селскостопанско производство. Чрез този пазар ще се изгради и една по-добра връзка между земеделските стопани в областта. Тържището ще работи всяка събота от 10:00 до 20:00 часа.