close
LifeStyle

Някои любопитни факти за бебетата, родени през ноември

bebe-1

Месецът, в който е родено вашето бебе, играе значителна роля в развитието му като личност. Той оказва влияние и върху особеностите на характера, здравето, талантите, които детето развива по-късно в живота си. Ако бебето ви е родено през ноември, радвайте се. Този месец е прекрасен, цветен и живописен заради багрите на есента, а освен това бебетата, родени в този период са имали възможността да почерпят много слънчеви лъчи по време на бременността на майките си, което оказва благотворно влияние.

Екипът на az-jenata.bg ви запознава с някои наистина любопитни и интересни факти за ноемврийските бебета.

Момченцата по-често са левичари

Едно изследване, публикувано в Cortex Journal показва, че бебетата момченца, родени от ноември до януари много по-често са левичари, отколкото родените през който и да е друг месец от годината.

Рожденото им цвете е хризантема

Хризантемата или наричана у нас още димитровче, е прекрасно цвете, което цъфти през октомври и ноември. Тя е символ на дълголетие, устойчивост и носи смях и щастие в дома. Прекрасен подарък е за родените през ноември.

Те са атлетични натури

Изследване на Университета в Есекс открива, че децата, родени през октомври и ноември са по-бързи и силни от останалите си връстници. Учените смятат, че това се дължи на продължителната експозиция на майките им на слънчева светлина през пролетта и лятото. Това оказва благоприятно влияние по време на бременността, тъй като доставя нужните количества витамин D.

По-малко вероятно е да страдат от сърдечносъдови заболявания и рак

Друго проучване на Колумбийския университет, публикувано в Journal of the American Medical Informatics Association показва, че ноемврийските бебета показват по-нисък риск от по-нататъшна заболеваемост от тези опасни болести, отново благодарение на това, че по време на бременността майките им са имали възможност да поемат достатъчно важни витамини чрез пролетните и летни пресни плодове и зеленчуци, както и слънчевата светлина.

Късметлийските им камъни са топаз и цитрин

Топазът с цвят на шампанско е единият от камъните, които носят късмет и щастие за родените през ноември. Подходящи са още червеният, синият, розовият топаз. Цитринът е известен като лечебен камък. Той успокоява енергията и носи здраве.

Тези бебета са добри приятели

Когато пораснат, ноемврийските бебета стават ведри и магнетични личности, които бързо печелят симпатиите на другите. Това им помага в установяването на добри социални връзки.

По-малко вероятно е да страдат от депресия

Ако бебето ви е родено през този месец, опасността да отключи и развие депресия в по-късен етап от живота си, е по-малка. Това показва изследване на британски учени, публикувано в списание Time. Бременността, протекла през пролетта и лятото помага за по-доброто психично здраве на тези бебета.

Известни личности, родени през ноември

Скарлет Йохансон (22 ноември 1984)
Уинстън Чърчил (30 ноември 1874)
Леонардо ди Каприо (11 ноември 1974)
Деми Мур (11 ноември 1962)
Ан Хатауей (12 ноември 1982)
Принц Чарлз (14 ноември 1948)
Райън Гослинг (12 ноември 1980)
Гордън Рамзи (8 ноември 1966)
Джими Хендрикс (27 ноември 1942)
Индира Ганди (19 ноември 1917)