close
LifeStyle

Няколко съвета за максимално добра почивка

pochivka

Ваканцията е чудесно нещо – далеч не само през лятото, но чували ли сте колко хора се оплакват, че им е създала доста главоболия – организация, транспорт, изпускане на самолет, лош хотел и т.н. От profit.bg ни дават няколко полезни съвета за това как да прекараме максимално добре по време на ваканция и да сведем стреса до минимум:

Планирайте от рано 
90% от хората казват, че най-добрата ваканция, която са изкарвали, е била планирана повече от месец предварително.

Погледнете карта на района 
Запознайте се с локацията на мястото, където отивате. Дори и да не шофирате вие, е добре да сте информирани.

Тръгнете рано 
Отидете на летището достатъчно рано, за да хванете полета и дори да си купите нещо за хапване. Да хванете самолета в последния момент е доста стресиращо, да не говорим за ужаса за го изпуснете.

Проучете мястото, в което отивате 
Проучете как ще се придвижвате в курортния град, където отивате. Има ли градски транспорт? Доколко ще се справяте пеша.

Плейлист 
Подгответе си плейлист за пътуването и за плажа. Всеки от групата ви може да допринесе с някое парче.

Пътувайте няколко пъти в годината 
По-добре е да си вземате ваканция няколко пъти в годината и да отидете на няколко кратки пътувания, отколкото една единствена отпуска, пък било тя и по-дълга. Така ще видите повече неща, а и ще „дозирате“ съотношението работа/почивка.

Не се стремете да посетите всяка атракция 
Някои хора изготвят доста тежък график за почивката си. Не е нужно да посетите абсолютно всяка атракция, която съществува на съответното място. Иначе има опасност вечер да се върнете в хотелската си стая, преуморени от километри обикаляне, а идеята е да си починете.

Изберете внимателно туристическата си компания 
Понякога фирмите, които примамват с много евтини оферти, предлагат услуги с доста ниски качество. Проучете компанията, с която ще работите.

Снимайте се 
Да, малко е дразнещо това снимане и тагване от всяко място, на която сте били, но пък това е част от забавлението. Когато се върнете и разгледате снимките от пътуването ще нахлуят приятни спомени. Ще се забавлявате и с коментари, които ваши приятели са написали междувременно под снимките ви. Един вид ще изживеете пътуването отново.

Пътуванията заздравяват връзките от всякакъв характер
63% от двойките смятат, че пътуванията заздравяват връзката им. Така че, ако ви се струва, че имате нужда от разнообразие, планирайте веднага почивка с половинката си, дори и само за един уикенд.

Зарежете служебния телефон 
Кажете предварително на шефа си, че няма да е възможна връзка с вас. Не проверявате служебния и-мейл и зарежете служебния телефон у дома. Предварително уредете колега, който да поеме вместо вас неотложни неща, ако има такива.