close
България

Обвинен в убийство остава в ареста

syd

По искане на  Окръжна прокуратура –Бургас съдът  задържа под  стража Мехмед Ю. ( на 43г. от с. Рудина, общ. Руен). Той е привлечен като обвиняем за това, че на 25.05.2017г., около 01.00ч., в къща  намираща се в с. Снягово, общ. Руен, обл. Бургас, предумишлено умъртвил Е.Ш., като деянието е извършено по особено мъчителен за убития начин и с особена жестокост – престъпление по чл.116, ал.1, т.6, предл.2 и прел.3, т.9, вр. чл.115 от НК, съобщиха от прокуратурата.

Той е привлечен като обвиняем и за това, че на горепосоченото място и време, направил опит предумишлено да умъртви бременна жена, като деянието е извършено с особена жестокост, а опитът е останал недовършен поради независещи от дееца причини ( намеса на лекарите) – престъпление по чл.116, ал.1, т.4, прел.1, т.6, предл.6, т.9, вр. чл.115 от НК.

Мехмед Ю.  е обвинен и за това, че на горепосоченото място и време, през нощта е проникнал в чуждо жилище – престъпление по чл.170, ал.2, предл.1, вр. ал.1 от НК.

Според прокурора, налице е обосновано предположение за това, че Мехмед Ю. е извършил престъпленията, в които е обвинен. Те са извършени с предварителен умисъл и с особена жестокост. Представителят на държавното обвинение бе категоричен, че обвиняемият може да се укрие или извърши ново престъпление, като се аргументира с фактите, че Мехмед Ю. има предходни осъждания, а няколко дни след извършване на горепосочените престъпни деяния се е укривал в гората.

Съдът прие мотивите на прокурора и задържа под стража Мехмед Ю.

Определението на Окръжен съд – Бургас подлежи на обжалване пред Апелативния съд в града.