close
България

Обраха младежи по време на новогодишен купон в „Горно Езерово“

policiq

На 03.01.т.г. около 15.00 ч. в Четвърто Районно управление – Бургас е получено съобщение от 18- годишен бургазлия за това, че на 31.12.м.г. около 20.00 ч. заедно с още 32-ма познати се събрали на новогодишно празненство в къща, разположена на ул. «Дружба» в кв. «Горно Езерово».

Около 03.30 ч. бургазлията решил да си тръгне, като констатирал липсата на портфейла, си съдържащ по неговите думи : лични документи и сумата от 140 лв. и 500 евро, съхраняван в джоба на якето му.

След като не го открил 18- годишния мъж си тръгнал. Около 18.30 ч. на 02.01.т.г. получил телефонно обаждане от собственичката на къщата, която му съобщила, че намерила портфейла заедно с личната му карта в кошчето за отпадъци в тоалетната до помещението, където празнували.

Установено е, че по аналогичен начин изчезнал портфейла и на втори празнуващ – А.Г., 19- годишен от Баня, общ. Карлово, обл. Пловдив, в който се съдържала сумата от 120 лв. Впоследствие портфейла е открит в гаража на къщата, но от него липсвала паричната сума.

Работата по случая продължава от служители на Четвърто Районно управление – Бургас.