close
България

Община Бургас строи нова училищна пристройка в „Горно Езерово“

gorno-eserovo

До дни започва изграждането на нов корпус към сегашното ОУ „Васил Левски“ в бургаския квартал „Горно Езерово“. Пристройката ще бъде на три етажа. На първия ще бъдат настанени 5 и 6-годишните малчугани от подготвителните групи. На втория и третия етаж ще се намират класните стаи, в които ще се провеждат часовете на учениците в начален курс.

Към този момент училището в „Горно Езерово“ се помещава в двуетажна сграда. В нея липсват здравен кабинет, столова за хранене, кабинет по информационни технологии, физкултурен салон и зала за културни мероприятия.

Строителството на новата пристройка ще продължи около една година. Тя ще разполага с уютни помещения, които се отопляват лесно през зимните месеци. Те ще отговарят на всички съвременни стандарти за прилагане на съвременните тенденции в образованието за постигане на добри резултати.

Реализирането на този проект е в отговор на тенденцията на увеличение на децата в този бургаски квартал. Според последните данни 100 малчугани и 550 ученици подлежат на задължителна предучилищна и училищна подготовка.

С реализирането на този проект ще се осигурят добри условия за обучение. Проектът е част от политиката на Община Бургас по обновяването и изграждането на нова образователна инфраструктура.

Средствата за изграждането на новата пристройка са осигурени от Община Бургас, ОУ „Васил Левски“ и държавата.