close
България

Община Сливен е с три номинации в национален конкурс

obtshina-sliven

Община Сливен ще се състезава с три номинации в Националния конкурс „Read & travel“ ( „Чети и пътувай“).  За голямата награда на журито за най-добро събитие в областта на културния туризъм ще се борят Втори средновековен събор „Помни славата“, организиран от крепост Туида,  и кампанията „Стани приятел на Сливен“ – http://www.read-travel.eu/?page=80&cat=97&lang=bg . В категория „Най-професионални туристически сайтове“ с номинация е туристическият сайт на Общината – http://www.read-travel.eu/?page=80&cat=93&lang=bg .

Селектирането и представянето на номинациите от конкурса ще бъде направено от журито в рамките на програмата на Международното изложение „Културен туризъм 2017“ във Велико Търново от 6 до 8 април. Наградите в отделните категории ще бъдат връчени на заключителната официална вечер на най-престижния форум за културен туризъм в България.

Категориите  в конкурса са „Най-професионални туристически сайтове“, „Най-интересни туристически издания“, „Най-ефективни рубрики и публикации по темата на изложението“, „Най-оригинални плакати за събития в областта на културния туризъм“.  Голямата награда на журито е за най-оригинално събитие в областта на културния туризъм за 2016 година.