close
България

Община Сливен работи за подобряване на уличното движение в града

dsc_2865

До края на месеца община Сливен ще получи строително разрешение за поставянето на светофари, съобщи днес пред журналисти заместник-кметът по финансите Румен Иванов. „Имаме идеята да поставим светофари на Т-образно кръстовище на булевардите „Бургаско шосе” и „Стефан Стамболов”. Да се надяваме, че до март, април това ще се случи”, каза Иванов.

Комисията по транспорт ще разгледа и проект за изграждане на кръгово движение на кръстовището на бул. „Бургаско шосе” и ул. „Илинденско-преображенско въстание”, където в пиковите часове е много натоварено. Иванов изтъкна, че целта на общинското ръководство е да се подобри уличното движение в града. За реализирането на проектите ще се търсят средства.

Заместник-кметът съобщи още, че администрацията изготвя бюджета за 2017 година. Той поясни, че при съставянето на основния финансов документ на общината се спазват набелязаните мерки в оздравителната програма, въпреки че тя не е съгласувана от министъра на финансите.

До 30 декември Бюджетът трябва да бъде поместен в сайта на общината, след което ще се съгласува в министерството на финансите, поради причината, че сме в затруднено финансово положение.