close
България

Община Сливен се включва в световната инициатива „Часът на Земята“

chasat-na-zemqta

Община Сливен се включва в световната инициатива „Часът на Земята“. На 25 март от 20.30 до 21.30 ч. ще бъде изгасено осветлението на сградата на общинската администрация, Съдебната палата, Националната художествена гимназия „Димитър Добрович“, Държавния куклен театър, Сливенската митрополия и Профилираната природо-математическа гимназия „Добри Чинтулов“.

„Часът на Земята“ е глобална инициатива на международната природозащитна организация WWF, която се провежда за девета поредна година. Има за цел да привлече вниманието на хората към проблемите на околната среда и им дава възможност да заемат активна позиция за решаването им.

За първи път „Часът на Земята“ се провежда през 2007 г. в Австралия. Тогава, в рамките на един час хората изразяват своята воля за справяне с климатичните промени, като загасяват осветлението в домовете си. В рамките на 60 минути притъмняват и фасадите на знакови сгради и културни паметници.

За няколко години „Часът на земята“ става най-популярната международна природозащитна инициатива, с участници от над 170 държави и над 7000 града, правителства и бизнеси – обединени в общи действия за справяне с климатичните промени и опазване на природните ресурси на планетата.

В България кампанията се провежда от 2009 г., като всяка изминала година нейните привърженици стават все повече.

Повече за инициативата може да научите тук: http://www.wwf.bg/get_involved/earthhour/

Facebook: https://www.facebook.com/WWFBulgaria/ ; Twitter: https://twitter.com/wwf_bulgaria