close
България

Община Сливен с апел към родителите: Не оставяйте децата без надзор!

Untitled_2

Общината апелира родителите да не оставят децата си без надзор. Повод за това са поредните случаи на вандалски прояви, някои застрашаващи живота и здравето им.

На 26 март камерите на Общинска охрана са засекли две деца на 6 и 4 години, които играят във фонтана на квартал „Република“. Децата са били без придружители. Предприети са незабавни мерки и съоръжението е обезопасенo. Фонтанът неведнъж е бил обект на вандалски прояви.

При друг случай от 22 март камерите са записали двама младежи с качулки, които взимат конуси, инвентар на Общината, служещи за временна сигнализация за пропаднали решетки по отводнителните канали пред заведение „Маки“. В последствие тези конуси са ги използвали за забавление до Общината. Там, със свои приятели, са ги прескачали с велосипеди и скейтбордове.

Всички лица са установени, а материалите по случаите са предадени на полицията. Шахтите пред заведението ще бъдат ремонтирани.

„Не знам колко пъти трябва да отправяме апел към родителите, но ситуациите понякога наистина ескалират. Освен, че повреждат общинска собственост, която е предназначена за всички граждани, децата много често застрашават сами живота и здравето си. Недопустимо е да се стига до инциденти, защото не упражняваме контрол върху децата си“, категоричен е Петко Чолаков, управител на „Общинска охрана и СОТ“.