close
България

Общински охранител счупил носа на колежка при скандал по време на работа

policiq

Общински охранител от Сливен ударил и счупил носа на своя колежка по време на работа. За причинената лека телесна повреда И.Х. бе освободен от наказателна отговорност и бе наказан с 1000 лева глоба – реши Районният съд в града.

Инцидентът станал на 28 февруари по време на дежурство в парк „Юнак” в Сливен. Двамата охранители работели заедно в екип по време на смяна. Били близки извън служебните си отношения. Това станало причина за скандалната саморазправа. Битата охранителка била откарана в болница. Лекарите констатирали, че тя е с лекостепенно сътресение на мозъка без изпадане в пълно безсъзнание и счупени кости на носа. Нападателят й ше трябва да плати и 308 лева по сметката на полицията за направените разноски в досъдебното производство.

След инцидента служителят бе назакан с последно предупреждение за уволнение в изчакване да приключи започналото разследване – съобщи управителят на фирма „Общинска охрана и СОТ” Петко Чолаков. Наказаният не дочакал края на досъдебното производство и в последствие сам напуснал общинското дружество. В последствие колежката му била освободена от работа, тъй като отпаднал един от обектите за охрана.

И.Х. може да обжалва глобата в 15-дневен срок пред Окръжния съд в Сливен. / trud.bg