close
България

Ограничиха скоростта по част от АМ „Тракия“ заради силния сняг

snqg-pytitsha-zima

Силният снеговалеж и ограничената видимост наложи въвеждането на ограничения по магистрала „Тракия“ от пътен възел „Зимница“ до пътен възел „Ветрен“, съобщават от АПИ.

Заради лошите условия се ограничава скоростта до 80 км/ч. и в двете посоки.

От там отчитат още, че е въведено ограничение за движение на товарни автомобили над 12 тона по пътя Свиленград – Русе и през Прохода на Републиката, който е основно пътно трасе за товарните автомобили през Стара планина.

Движението в област Велико Търново се осъществява при зимни условия. Временно е ограничено движението на автомобили по пътя между павликенските села Върбовка – Бутово и Върбовка – Димча.

Забранено е движението на моторни превозни средства над 12 тона и по трите основни направления от Силистра за Русе, Шумен и Добрич, съобщиха от Областната администрация, позовавайки се на Областното пътно управление в Силистра.

След новите снеговалежи в област Хасково са въведени ограничения за движението по републиканската пътна мрежа, съобщи областната администрация. Изцяло затворен и непроходим е пътят Димитровград – Симеоновград, където има образувани огромни преспи.

По три основни коридора – Хасково – Пловдив, Хасково – Стара Загора и през двата маршрута на отсечката Хасково – Кърджали е забранено движението на камиони над 12 тона. Тежки превозни средства не могат да пътуват и по направленията Симеоновград – Гълъбово и Хасково – Свиленвград.

Временно заради аварирал камион е затворен и пътят Големанци – Мандра. Тежка е ситуацията в община Ивайловград. Спрени са автобусните линии по основните маршрути от общинския център към Хасково и към Кърджали.