close
България

ОДМВР-Сливен: Без инциденти по време на абитуриентските тържества

page

Съставени са актове на зрелостници, които не са спазили забраната да не се  подават извън автомобилите по време на движение

Абитуриентските балове в Сливен и областта приключиха без инциденти и пътни произшествия. В ОДМВР-Сливен бе създадена организация за осигуряване на добър обществен ред по време на тържествата и недопускане на нарушение и опасно поведение от зрелостниците и техните придружители.

Служители на РУ-Сливен са извършвали контрол на движението на пешеходци и автомобили в района на кръговото кръстовище на Розова градина в град Сливен и местата, където се събират абитуриентите и техните близки. Контрол е осъществен и по пътя от градската градина в град Сливен през бул. „Цар Освободител” до площад Хаджи Димитър.

Проведена е кампания “Абитуриенти” от сектор “Пътна полиция” на теорията на общините Сливен, Котел, Нова Загора и Твърдица. Осъществено е  засилено полицейско присъствие по контрол на движението с цел недопускане на инциденти при предвижването на абитуриентите и контрол на маршрутите.

От служители на ОДМВР-Сливен са установени и заснети нарушения от зрелостници, като най-честите са подаване от автомобилите по време на движение. Униформените  са взели отношение веднага на място. На нарушителите са съставени актове – 3 в Сливен и 2 в Котел.  Взето е отношение по случаи на нерегламентирано поставяне на надписи върху регистрационните номера на автомобилите.

Не са допуснати груби нарушения на обществения ред.