close
България

ОДМВР-Сливен: Близо 1000 нарушения на ЗДвП в Сливенско за една седмица

kameri

На територията на ОДМВР-Сливен се провеждат специализирани операции по контрол на скоростта, правоспособност, безопасност на пешеходците, проверява се техническата изправност на автомобилите, извършват се проверки на товарни автомобили и автобуси. Активно се проверява за употреба на алкохол и/или наркотични вещества от водачите на МПС на територията на общинските центрове и малките населени места в областта.

За периода от 10 до 16 февруари на територията на ОДМВР-Сливен са констатирани 997 нарушения на Закона за движение по пътищата. Съставени са 207 актове за административни нарушения и 790 фишове, от които 141 електронни за превишаване на скоростта.

Установени са 7 водачи на МПС, употребил алкохол, от които 3 над 1,2 промила. 7 водачи са хванат ида управляват след употреба на наркотични вещества. Двама са отказали да бъдат изпробвани за употреба на наркотици. 10 са установените неправоспособни водачи. За всички случаи са съставени актове и са образувани досъдебни и бързи производства.

На място при проверка на пътя са връчени 117 наказателни постановления и ел.фишове.

За една седмица са проведени шест операции по метода широкообхватен контрол на територията на Сливен, Нова Загора, Котел и Твърдица.

101 екипи са осъществили линеен контрол по автомагистрала „Тракия” и главните пътища І-6, І-7, ІІ-66, ІІ-53.

По автомагистрала „Тракия” е осигурено 24-часово дежурство. Засилено се проверяват  товарни автомобили и микробуси. Следи се за спазване на скоростта, рисково изпреварване и опасно поведение от страна на водачите.

Гражданите могат да подават сигнали за нарушения на ЗДвП на електронната поща на ОДМВР-Сливен – sliven@mvr.bg.