close
България

ОДМВР-Сливен закупи детски рисунки на благотворителна изложба

page

Картини на деца от Детските полицейски управления в страната ще красят сградата на Областната дирекция на МВР в Сливен. Творбите на младите художници са закупени на благотворителна изложба на детски рисунки, организирана от Главна дирекция „Национална полиция“ по  време на проведената вчера церемонията „Полицай на годината“. Областната дирекция е закупила осем картини на деца от Сливен, Бургас, Хасково, Габрово и София, като събраните средства ще бъдат предоставени на Националната благотворителна кампания за подпомагане на децата на загиналите и пострадалите при изпълнение на служебните задължения служители от системата на МВР.

ОДМВР-Сливен подкрепя кампанията от нейното основаване. Тя се провежда целогодишно под патронажа на министъра на вътрешните работи. През изминалите две десетилетия кампанията е опора за стотици деца, претърпели тежката загуба на родител.

Средствата се набират чрез изпращане на sms на номер 1866 за абонатите на А1, Yettel и Vivacom или чрез гласово обаждане на 090051866 за абонатите на Vivacom. Цената на краткото съобщение е 1 лв. (без ДДС), а на гласовото обаждане – 0.99 лв. (без ДДС). Средства могат да се превеждат и по единната банкова сметка с IBAN: BG71 BNBG 9661 3000 1462 01, BIC: BNBG BGSD, Българска Народна Банка, Централно управление. Натрупаните суми се разпределят между семействата на пострадали и загинали по време на изпълнение на служебните задължения служители от системата на МВР.