close
България

ОДМВР-Сливен: Засилено полицейско присъствие в новогодишната нощ

odmvr-sliven

Засилено присъствие на екипи на сектор „Пътна полиция” ще има от днес /30.12.2022г./ до 03.01.2023, когато се очаква засилен трафик. Предвидени са екипи на автомагистрала „Тракия”, по главените и второстепенни пътища в областта. Контрол ще се осъществява и на входно-изходните пътни участъци в малките населени места, като ще се проверява главно за употреба на алкохол и упойващи вещества. В ход е специализирана операция „Алкохол, наркотици и неправоспособност”. Ще се осъществява засилен контрол за употреба на алкохол от водачите на МПС в празничната новогодишна нощ-31 декември и 1 януари. Всички технически средства за контрол на скоростта са в експлоатация. Следи се за спазване на ограничението на скоростта, спазване на предимство, редовни документи и застраховка Гражданска отговорност.

Извършва се контрол по спазване на ограниченията, въведени от Агенция „Пътна инфраструктура”, за движението на товарни автомобили.

ОДМВР-Сливен предупреждава гражданите да бъдат внимателни при използването на пиротехнически изделия. С оглед безопасността те трябва да се купуват само от търговски обекти, притежаващи необходимите разрешителни. Задължително да се проверява срокът на годност. Да не се предоставят за ползване от деца и да не се използват в закрити помещения.

ОДМВР-Сливен пожелава на всички весело посрещане на Новата 2023 година.