close
България

ОДМВР-Сливен: Над 1700 нарушения на ЗДвП в Сливенско за една седмица

kat

На територията на ОДМВР-Сливен се провеждат специализирани операции по контрол на скоростта и  правоспособност. Активно се проверява за употреба на алкохол и/или наркотични вещества от водачите на МПС на територията на общинските центрове и малките населени места в областта.

За периода от 17 да 23 март на територията на ОДМВР-Сливен са констатирани 1742 нарушения на Закона за движение по пътищата. Съставени са 296 актове за административни нарушения и 1446 фишове, от които 820 електронни за превишаване на скоростта.

Установени са 8 водачи на МПС, употребил алкохол, като 2 са с алкохол  над 1,2 промила. Няма установени водачи, употребил наркотични вещества. Един е отказал да бъдат изпробван за употреба на алкохол. 10 са установените неправоспособни водачи. За всички случаи са съставени актове и са образувани досъдебни и бързи производства.

На място при проверка на пътя са връчени 111 наказателни постановления и ел.фишове.

За една седмица са проведени четири операции по метода широкообхватен контрол на територията на Сливен, Нова Загора, Котел и Твърдица.

83 екипи са осъществили линеен контрол по автомагистрала „Тракия” и главните пътища І-6, І-7, ІІ-66, ІІ-53.

По автомагистрала „Тракия” е осигурено 24-часово дежурство. Засилено се проверяват  товарни автомобили и микробуси. Следи се за спазване на скоростта, рисково изпреварване и опасно поведение от страна на водачите.

Гражданите могат да подават сигнали за нарушения на ЗДвП на електронната поща на ОДМВР-Сливен – sliven@mvr.bg.