close
България

ОДМВР- Сливен отбеляза тържествено своя професионален празник

DSC_0035

Днес директорът на Областната дирекция на МВР в Сливен старши комисар Иван Русев тържествено отбеляза 138 години от създаването на Министерството на вътрешните работи. Церемонията се състоя  на площад „Хаджи Димитър” в Сливен в присъствието на Негова Високопреосвещенство Сливенски митрополит Иоаникий, областния управител Чавдар Божурси, заместник кмета Румен Иванов,  народни представители, кметове, представители на съдебната власт, държавни институции, общински съветници и медии.

На 5 юли Министерството отбелязва своя професионален празник. На тази дата през 1879 г. Княз Александър Батенберг подписва Указ №1 за създаване на Министерство на вътрешните дела и назначава Тодор Бурмов за министър.  От 1992 г. 05 юли – датата на създаването на Министерството на вътрешните работи е официален празник на служителите от вътрешното ведомство.

Днес тържествено беше приет  строя от директора на ОДМВР-Сливен.Програмата продължи с приветствие към служителите на МВР, гостите и гражданите. Празнично слово произнесе  Негова Високопреосвещенство Сливенски митрополит Иоаникий. Тържествената част завърши с поднасяне на венци и цветя пред паметника на Хаджи Димитър и с демонстрация на „Специализираното тактическо звено за бързи действия” към ОДМВР-Сливен.

108 служители на ОДМВР-Сливен бяха наградени с „писмена похвала” за проявен висок професионализъм, инициативност и съществен принос при изпълнение на  служебната дейност от директора на областната дирекция и началниците на районни управления. Наградените са ръководни служители от РУ-Сливен,  разследващи полицаи, служители от отдел „НТЛ”, служители в група „Охрана на обществения ред”, служители от участък „Квартал Шести” в РУ-Нова Загора, служители от сектор „Криминална полиция”  на РУ-Сливен, служители в районни управления Нова Загора, Котел и Твърдица и лица, работещи по трудови правоотношения.  6 служители на Регионална дирекция  „Пожарна безопасност и защита на населението”-Сливен получиха „писмена похвала” от главен комисар Николай Николов, директор ГД”ПБЗН”-МВР-София. Отличията бяха връчени на  тържествено събрание в сградата на ДНА.

Пред служители на дирекцията и гости старши комисар Иван Русев отбеляза  добрите комплексни показатели в работата на дирекцията. Той подчерта, че ще очаква професионализъм и отдаденост на работата от всички служители, като държи да се постигне висока ефективност, безкомпромисност и добро отношение към гражданите.

Областният управител Чавдар Божурски поздрави полицейските служители с техния празник и пожела да работят все така всеотдайно за затвърждаване на добрите практики и постигане на отлични резултати. Той подчерта, че е уверен в професионализма на полицаите и тяхната отдаденост на професията, за да се справят с предизвикателствата, които стоят пред тях всеки ден.

Заместник – кметът Румен Иванов поздрави служителите на ОДМВР-Сливен и връчи наградата „Полицай на 2016 година”. Отличието беше присъдено на Пламен Кънчев Николчев инспектор в сектор „Противодействие на криминалната престъпност” към ОДМВР-Сливен за проявен висок професионализъм и цялостен принос при противодействието на престъпления, свързани с  производството и разпространението на наркотични вещества.

Старши комисар Иван Русев връчи наградите „Полицай на месеца” за 2017 година.

Призът за месец януари получава  Милен Сяров инспектор в с-р „Противодействие на криминалната престъпност” към ОДМВР-Сливен

 За случай, в който е разбита е  мрежа за незаконен трафик на културни и исторически ценности в Европа и света. Задържан е организаторът.

Полицай на месец февруари става Ивелин Цончев младши експерт в У”Надежда” РУ-Сливен

За разкрити  серия от случаи на притежаване и разпространение на  наркотични вещества на територията на квартал „Надежда”.  

 Призът за месец март се присъжда на  Александър Апостолов с-р „КП” РУ-Сливен

 За задържане на  трима мъже, извършвали телефонни измами на територията на цялата страна. В резултат на проведени оперативно – издирвателни действия  са задържали група мъже, участващи в схема за телефонни измами. Задържаните са от град Ихтиман. В тях са намерени пари и ценности от извършена същия ден измама.

 Полицай на месеца април  е Георги Георгиев от  с-р „КП” РУ-Нова Загора

 За иззети над 3 килограма канабис и разкрити две лаборатории за отглеждане и сушене на наркотичното вещество в село Научене.

 Полицай на месец май става  Христо Танчев началник на  У „Запад” РУ-Сливен

 За разкриване на  убийство на 71-годишен мъж в село Скобелево.

 Отличието за месец юни отива при  Николай Стоилов с-р „КП” РУ-Нова Загора

 За проявен професионализъм при разкриването на два случая на отглеждане на марихуана  и нарколаборатория в новозагорското село  Еленово.

Купи и медали получиха класиралите се на първите три места в спорните турнири по футбол, и тенис на маса, които се провеждат всяка година за празника на МВР-5 юли.

В турнира по футбол първо място и купата на победителя получава отборът на Група „Охрана на обществения ред” към РУ-Сливен.

На второ място е отборът на Участък „Запад” към РУ-Сливен.

Трети са сектор „Криминална полиция” към РУ-Сливен.

Победител в турнира по тенис на маса за поредна година е  Станимир Стоянов от „Специализираното тактическото звено за бързи действия” към ОДМВР-Сливен.

Втори е Венцислав Петров  от група „Миграция”.

Трети е полицейски инспектор Димитър Андонов  от „Териториална полиция” към РУ-Сливен