close
България

ОДМВР-Сливен: Продължават уроците по пътна безопасност

297454566_5916171015080738_7061414155269457753_n

Сектор „Пътна полиция” – Сливен продължава своите обучителни беседи по безопасност на движението в училища и детски градини в глад Сливен и областта. От началото на учебната година са планирани образователни беседи с различни възрастови групи по безопасно поведение на пътя. Днес автоконтрольорите  Николай Стойчев и Николай Загоров се срещнаха с деца от втори клас в ОУ „Д-р Ив. Селимински” в град Сливен.

Целта е да се затвърдят знанията по основните правила за пътна безопасност. Акцент в беседата е „Как да се пазим сами”. Основни правила за движение в градска среда; познават ли децата пътя от домовете си до училище; как да се придвижват без помощта на възрастни; задължителното използване на предпазни средства като пътници в автомобилите.

Във всички беседи с по-големите ученици се разискват въпроси, свързани с безопасното управление на велосипеди и на, добиващите все по-голяма популярност, индивидуални електрически превозни средства/тротинетки/.  Задължителното им управление по изградените велосипедни алеи и забраната им за пешеходните зони в града.

На финала децата имаха възможност да се  запознаят отблизо с патрулния автомобил и мотоциклет, използван от пътните полицаи в ежедневната им работа.

Миналата седмица служители на сектор „Пътна полиция” проведоха открит урок по пътна безопасност с ученици от  10 клас в Професионалната гимназия по хотелиерство и туризъм в град Сливен. Урокът включва основните методи за контрол на пътя, запознаване с оборудването и използваната от пътните полицаи техника. Запознаване с правата и задълженията на всеки като водач на МПС и като участник в движението, както и с предвидените в Закона за движение по пътищата наказания.