close
България

ОДМВР-Сливен: Триногата е заснела 437 нарушения на скоростта в Сливенско за една седмица

kameri

На територията на ОДМВР-Сливен се осъществява ежедневен контрол по пътна безопасност и се провеждат специализирани операции по контрол на скоростта, правоспособност и пешеходци. В ход е традиционната акция „Зима. От 5 до 14 декември акцент в акцията е техническата изправност на автомобилите и на светлинните им системи. Осъществява се активен контрол по отношение подготовката на автомобилите за зимния сезон.

ОДМВР-Сливен припомня, че пешеходците трябва да бъдат особено внимателни, когато се движат в тъмната част на денонощието и на места без осветление. Водачите на моторни превозни средства трябва да преминават с повишено внимание покрай учебни заведения и когато приближават пешеходна пътека. ОДМВР-Сливен апелира за повишено внимание на водачи и пешеходци особено в най-натоварените часове-вечер  между 17,00 и 19,00 часа  и сутрин между 06,00 и 08,00 часа.

Екипите на ОДМВР-Сливен активно проверяват за употреба на алкохол и/или наркотични вещества от водачите на МПС на територията на общинските центрове и малките населени места в областта.

За периода от 1 до 8 декември на територията на ОДМВР-Сливен са констатирани 1263  нарушения на Закона за движение по пътищата. Съставени са 225 актове за административни нарушения и 1038 фишове, от които 437  за скорост, заснети с техническо средство ЕЦОН /тринога/. Установени са шестима водачи, употребил алкохол, като двама са с показатели на дрегера над 1,2 промила. Един водач е хванат да управлява след употреба на наркотични вещества. Установени са  двама неправоспособни водачи. Двама водачи са управлявали в период на лишаване и едни не е притежавал необходимата категория. За всички случаи са съставени актове и са образувани досъдебни производства.

За една седмица са проведени седем операции по метода широкообхватен контрол на територията на Сливен, Нова Загора, Котел и Твърдица. Активно се проверява подготовката на автомобилите за движение при зимни условия – гуми, светлини, течност за чистачки и други.

87 екипи са осъществили линеен контрол по автомагистрала „Тракия” и главните пътища І-6, І-7, ІІ-66, ІІ-53.

По автомагистрала „Тракия” е осигурено 24-часово дежурство. Следи се за спазване на скоростта, рисково изпреварване и опасно поведение от страна на водачите.

Гражданите могат да подават сигнали за нарушения на ЗДвП на електронната поща на ОДМВР-Сливен – sliven@mvr.bg.