close
България

ОДМВР-Сливен: Установени са над 1200 нарушения на ЗДвП в Сливенско за една седмица

kamera

На територията на ОДМВР-Сливен се осъществява ежедневен контрол по пътна безопасност и се провеждат специализирани операции по контрол на скоростта, правоспособност и пешеходци.

От 19 до 25 февруари се провежда операция по линия на  ROADPOL за контрол на товарни автомобили и автобуси. Проверките се осъществяват съвместно с екипи на Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация” и Дирекция „Инспекция по труда – Сливен“. Следи са употреба на алкохол, наркотични вещества, спазване времето за почивки, редовни документи, техническа изправност, претоварване и други.

На територията на ОДМВР-Сливен остават засилени проверките за употребена на алкохол и/или наркотични вещества. Акцентира се върху малките населени места и общински пътища.

За периода от 15  до 22 февруари на територията на ОДМВР-Сливен са констатирани 1261  нарушения на Закона за движение по пътищата. Съставени са 282 актове за административни нарушения и 979 фишове, от които 243  за скорост, заснети с техническо средство ЕЦОН /тринога/. Установени са двама водачи, употребил алкохол, като един е с показатели на дрегера над 1,2 промила. Хванат е един неправоспособен водач, който управлява след употреба на наркотични вещества.

За една седмица са проведени седем операции по метода широкообхватен контрол на територията на Сливен, Нова Загора, Котел и Твърдица. Всички.

Всички технически средства за контрол на скоростта са в експлоатация. С тях се осъществява контрол на местата с повишена концентрация на пътни произшествия.

88 екипи са осъществили линеен контрол по автомагистрала „Тракия” и главните пътища І-6, І-7, ІІ-66, ІІ-53.

По автомагистрала „Тракия” е осигурено 24-часово дежурство. Следи се за спазване на скоростта, рисково изпреварване и опасно поведение от страна на водачите.

Гражданите могат да подават сигнали за нарушения на ЗДвП на електронната поща на ОДМВР-Сливен – sliven@mvr.bg.