close
България

ОДМВР-Сливен: 8 неправоспособни водачи, 9 с алкохол и 7 с наркотици са установени в Сливенско за една седмица

kat

На територията на ОДМВР-Сливен се осъществява ежедневен контрол по пътна безопасност и се провеждат специализирани операции по контрол на скоростта, правоспособност, пешеходци и традиционните акции „Лято” и „Ваканция! Да пазим живота на децата на пътя!”. Активно се проверява за употреба на алкохол и/или наркотични вещества от водачите на МПС на територията на общинските центрове и малките населени места в областта.

За периода от 28 юли до 04 август на територията на ОДМВР-Сливен са констатирани 1524  нарушения на Закона за движение по пътищата. Съставени са 224 актове за административни нарушения и 1300 фишове, от които 800  за скорост.  Установени са девет водачи на МПС, употребил алкохол, като двама от тях са с показатели на дрегера над 1,2 промила. Седем са  употребили наркотични вещества. Осем са установените неправоспособни водачи. За всички случаи са съставени актове и са образувани досъдебни и бързи производства. Трима са отказали да бъде изпробван за употреба на наркотици. Свидетелствата за управление на МПС на отказалите да бъдат изпробвани са отнети, наложена им е санкция по административен ред- глоба в размер на 2000 лева и 2 години лишаване от управление.

На място при проверка на пътя са връчени 162 наказателни постановления и ел.фишове.

За една седмица са проведени шест операции по метода широкообхватен контрол на територията на Сливен, Нова Загора, Котел и Твърдица.

98 екипи са осъществили линеен контрол по автомагистрала „Тракия” и главните пътища І-6, І-7, ІІ-66, ІІ-53.

По автомагистрала „Тракия” е осигурено 24-часово дежурство. Следи се за спазване на скоростта, рисково изпреварване и опасно поведение от страна на водачите.

Гражданите могат да подават сигнали за нарушения на ЗДвП на електронната поща на ОДМВР-Сливен – sliven@mvr.bg.