close
България

Окръжната прокуратура предаде на съд 32-годишен сливналия за разпространение на наркотици и кражби на автомобили

syd

Окръжна прокуратура – Сливен предаде на съд Станислав С. (на 32 г. от гр.Сливен, безработен, със средно образование). Той е обвинен в това, че на 27.05.2016 г. в гр.Сливен в дома си, произвел и държал с цел разпространение високорискови наркотични вещества – метамфетамин с концентрация на активния наркотично действащ компонент – метамфетамин – 28% – престъпление по чл.354а, ал.1, изр.1-во, предл.4-то, алт.1-ва от НК,  както и затова че в периода 17.05.2016г.-27.05.2016г. при условията на продължавано престъпление, чрез използване на МПС – товарен автомобил “Мерцедес Вито 108 ЦДИ”, негова собственост, отнел чужди движими вещи, а именно:

– на неустановена дата в периода от 17.05.2016 г. до 21.05.2016 г. на път I-6, в землището на с. Бинкос, общ. Сливен отнел чужда движима вещ – лек автомобил “Нисан Съни” от владението на собственика П.С., без негово съгласие с намерение противозаконно да я присвои, като вещта не е била под постоянен надзор и

– на 27.05.2016 г. в м. “Бадемлика”, в землището на с. Чинтулово, общ. Сливен отнел чужда движима вещ – микробус “Мерцедес 207 Д” от владението и без съгласието на собственика Д.С., с намерение противозаконно да я присвои, като вещта не е била под постоянен надзор, като двете МПС са на обща стойност 829.00 лева – престъпление по чл.195, ал.1, т.2 и т.4, предл.1, вр. с чл.194, ал.1, вр. с чл.26, ал.1 от НК, съобщиха от прокуратурата.

В началото на 2016г. служител при ОД МВР Сливен получил оперативна информация, че обвиняемото лице произвежда и държи в дома си на ул. “Момина сълза“, високорискови наркотични вещества – метамфетамин с цел разпространение. В получената оперативна информация се съдържали и данни, затова че различни  лица посещавали жилището, за да закупуват наркотично вещество. Незабавно след това били предприети процесуално-следствени действия – претърсване с последващо изземване на обитавания от обвиняемия апартамент. В резултат на извършените процесуално-следствени действия, били открити, описани и иззети плик с намиращо се в тях кафеникаво кристалообразно вещество и множество предмети, съдържащи различни вещества, чрез реакция на които бил произвеждан синтетичен наркотик. При извършения полеви тест на веществото в плика, същото реагирало на амфетамин. Извършените претърсвания и изземвания били фиксирани в надлежни протоколи, одобрени по съответния ред чрез определения на Окръжен съд – Сливен.

Паралелно с това, в периода 17.05.2016г.-27.05.2016г., обв. Станислав С. установил, че на територията на с.Бинкос и с.Чинтулово Общ.Сливен, се намират два автомобила – л.а. “Нисан съни” и микробус м. “Мерцедес 207 Д” със свалени регистрационни табели. С цел придобиване на незаконна финансова облага, обвиняемото лице, без знанието и съгласието на собствениците, пренесъл със собствения си товарен автомобил „Мерцедес Вито“, описаните моторни превозни средства и ги предал за вторични суровини в пункт за изкупуване на метални отпадъци. Получените средства употребил за лични нужди.

Окръжен съд – Сливен е насрочил заседанието си по делото за 12.07.2017 г.