close
България

Окръжна прокуратура-Сливен предаде на съд трима мъже, отвлекли друг мъж в гр. Сливен

syd

Окръжна прокуратура-Сливен предаде на съд Филип К., Иван Р. и Георги С.Тримата мъже са подсъдими за това,ч е на 02.04.2016г. в гр. Сливен, в съучастие по между си като съизвършители, отвлекли друг  мъж, като дейците са били въоръжени и опасни (Иван Р. с нож и брадва, а Георги С. с нож) и деянието е извършено от повече от две лица- престъпление, съобщиха от прокуратурата.

Филип К. и Георги С. са обвинени за престъпление по чл.142, ал.2, т.1 и т.2, вр. ал.1 от НК.

На Филип К.  е повдигнато обвинение и за това, че на горепосоченото място и дата  държал високорисково наркотично вещество – метамфетамин без надлежно разрешително- престъпление по чл.354а, ал.3, предл.2, т.1 от НК.

Иван Р., който е извършил престъпното деяние в условията на опасен рецидив, е обвинен по чл.142, ал.3, т.1, предл.2, вр. ал.2 и т.2, вр. ал.1, вр. чл.29, ал.1 б. „б“ от НК.

Тримата подсъдими, които имали приятелски отношения по между си, се срещнали на 01.04.2016 г. вечерта, в гр. Сливен, кв. „Дружба“, до жилищния блок, където живеел Филип К.. Докато разговаряли, той споделил, че  пострадалият е отправял заплахи по адрес на приятелката му, за да я принуди да проституира и да не се вижда с него, както и че имал намерение да се срещне с него, за да потърси обяснение за поведението му и да изясни отношенията си със своята приятелка, която предния ден пожелала да се разделят.

Около полунощ тримата мъже открили пострадалия в казино, намиращо се в гр. Сливен. Филип К. и Иван Р. поговорили с пострадалия и го подканили навън, за да си изяснят отношенията. След като излезли Иван Р. настоятелно подканял пострадалия да влезе в колата им. Той отказал, но Иван Р. го дръпнал за ръкава и му показал малка брадва, която носил в себе си. Изплашен от отправените му закани пострадалият се качил в автомобила, а в него се качили и подсъдимите. Автомобилът потеглил, а пострадалият опитал няколко пъти да слезе в движение. Един от опитите бил забелязан от водач на друг автомобил, който натиснал клаксон и започнал да преследва превозното средство на подсъдимите, което се движило по улиците на гр. Сливен. Тогава свидетелят се обадил на тел.112, за да сподели видяното. Преследването продължило, но подсъдимите се отскубнали от свидетеля. Те били задържани малко по-късно от полицейски служители, които открили в тях горепосочените оръжия, а пострадалият се намирал в колата в безпомощно състояние.

Окръжен съд –Сливен е насрочили заседанието си за 06.10.2016г.