close
България

Окръжна прокуратура – Сливен предаде на съд мъж обвинен в причиняване на смърт по непредпазливост на три лица

syd-sliven

Окръжна прокуратура – Сливен предаде на съд Радослав С.Той е обвинен за това, че на 12.04.2018 г. на АМ „Тракия“, км.267 в общ. Сливен, при управление на лек автомобил „Пежо 406“, нарушил правилата за движение по пътищата и по непредпазливост причинил смъртта на повече от едно лице, а именно Здравко С., Елена А. и Ейми А. – престъпление по чл.343, ал.3, предл.4, б.„б“, предл.1, вр. чл.343, ал.1, б.„в“, вр. чл.342, ал.1 от НК, съобщиха от прокуратурата.

Около 02.00 часа на 12.04.2018 г. обвиняемият, който управлявал собствения си лек автомобил „Пежо“ стигнал до км.267.2 на автомагистрала „Тракия“, движейки се по прав и равен участък от автомагистралата, в дясната лента за движение с включени светлини, тъй като било тъмно, със скорост от около 155 км/ч.

По същото време, пътувайки (с автомобил „Рено“) от с.Ботево, общ. Ямбол към гр. София, пострадалите Здравко С, Елена А. и нейното дете Ейми на 1 г. 9 м. стигнали района на км.267.2 на автомагистрала „Тракия“. По неизвестни причини, вероятно поради възникнал проблем с детето, Здравко С. спрял за кратко в аварийната лента, успоредно на платното за движение и ляв габарит на автомобила на 0,65 м. от границата на аварийната лента. Автомобилът бил с включени фарове и аварийни светлини, Здравко С. се намирал на шофьорското място, Елена А. била отзад вляво, а детето в скута й.

В това време в този участък на автомагистралата зад автомобила „Рено“ и на достатъчно голямо разстояние се придвижвал лекия автомобил „Пежо“, управляван от обвиняемия със скорост на движение от около 155 км/ч и опасна зона за спиране от около 210 м.

При движение на правия участък и в дясната лента Радослав С. допуснал отклоняване на вниманието и промяна на направлението на движение на автомобила от дясната лента към аварийната лента за движение. Промяната на направлението на движение е възможно да е и в резултат на заспиване на обвиняемия, което е довело до плавно напускане на платното.

При плавното движение на автомобила „Пежо“ към аварийната лента настъпил силен удар между челната част на „Пежо“ и задната част на спрелия лек автомобил „Рено“. В резултат на пътнотранспортното произшествие, пострадалите получили тежки смъртоносни травматични увреждания и тримата пострадали починали на място в автомобила, непосредствено след произшествието.

Окръжен съд – Сливен е насрочил заседанието си за 22.04.2019 г.