close
България

Осем души пострадаха при пътни инциденти в Бургаско

lineika

На 15.03.т.г. около 07.40 ч. на кръстовището на улиците «Освобождение» и «Александър Стамболийски» в Камено, водачката на л.а. «Сеат Ибиза», с бургаска регистрация – 30-годишна жена от Камено отнема предимството и блъска правомерно движещия се 43-годишен велосипедист от Камено, който с контузия на дясното коляно, е прегледан и освободен за домашно лечение.

На 15.03.т.г. около 12.39 ч. на бургаската улица «Индустриална» срещу бензиностанция «Еко», поради движение с несъобразена скорост водачът на л.а. «Рено Меган Сценик», с бургаска регистрация – 36- годишен бургазлия навлиза в лентата за насрещно движение, като допуска ПТП с движещия се там л.а. «Нисан Екстрейл», с бургаска регистрация, управляван от 46- годишен бургазлия.

От ПТП пострадал пътуващия в л.а. «Нисан» – 53- годишен бургазлия, който с контузия на гръдния кош, без опасност за живота, е прегледан в болница «Бургасмед» и освободен за домашно лечение.

На 15.03.т.г. около 16.55 ч. в района пред входа на общинския гробищен парк в с. Лясково с посока на движение Айтос, поради загуба на контрол, самостоятелно катастрофира, излизайки извън пътното платно и блъскайки се в крайпътно дърво, л.а. «Фолксваген Голф 3», с бургаска регистрация, управляван от 19- годишна айтозлийка. От ПТП пострадали водачката и нейната спътничка – 17- годишна поморийка, които получили повърхностни наранявания / прегледани в болница «Дева Мария» и освободени за домашно лечение/.

На 15.03.т.г. около 19.28 ч. на кръстовището на улиците «Христо Ботев» и «Македония», водачът на л.а. «Тойота Авенсис», с бургаска регистрация – 42-годишен бургазлия, извършвайки ляв завой от ул. «Македония» към «Христо Ботев», отнема предимството и блъска преминаващ върху пешеходна пътека 22- годишен бургазлия, който с контузия на левия крак и повърхностна рана на главата, без опасност за живота, е настанен за лечение в УМБАЛ – Бургас.

На 16.03.т.г. около 09.58 ч. на бургаската улица «Ген. Гурко» в района до кръстовището с ул. «Проф. д-р Асен Златаров», л.а. «Пежо 307», с бургаска регистрация, управляван от 31- годишен мъж от Китен при движение назад блъска 81-годишен пешеходец, който с контузия на левия глезен, без опасност за живота, е прегледан и осмободен за домашно лечение.

На 16.03.т.г. около 18.05 ч. на пътен възел «Карнобат», км. 324 на автомагистрала «Тракия», поради движение с несъобразена скорост в условията на десен завой при излизане от автомагистралата, самостоятелно катастрофира л.а. «Форд Галакси», със софийска регистрация, управляван от 61-годишен айтозлия.

От ПТП пострадала неговата 1- годишна спътничка, която е настанена за наблюдение в болница «Дева Мария», със съмнение за комоцио.

На 16.03.т.г. около 21.25 ч. в района на Ришкия проход, километър 50+ 900, в условията на ляв завой, поради движение с несъобразена скорост, самостоятелно катастрофира, преобръщайки се извън пътно платно и блъскайки се в тънки дървета и храстовидна растителност, лек автомобил «Пежо 206», с бургаска регистрация, управляван от 23- годишна жена от с. Прилеп, която с контузия в областта на таза, е прегледана в УМБАЛ – Бургас и освободена за домашно лечение.