close
България

Осем отбора от страната ще участват в националния брейк денс турнир в Бургас

30.03

Осем отбора ще вземат участие във второто издание на националния брейк денс турнир в Бургас, който ще се проведе на 30 март от 19.00 часа в Културния дом на Нефтохимика. Това са отбори от 5 до 8 деца на възраст до 16 години от градовете София, Перник, Монтана, Разград и Бургас.

Изпълненията ще бъдат оценявани от световноизвестни съдии.

Bboy Nasso или BAYAZID MOULOUD NACIM от Франция е танцьор и хореограф от 17 години и е първият съдия, който представяме в състезанието. Роден е в Сен Етиен, Франция, носител на множество награди и титли, сред които шампион на Франция за 2013 г. и финалист в Red Bull BC One през 2016 г.

Bgirl Dora или DORA ESZTER AITNER от Унгария започва да танцува през 1997 г. брейкинг, има множество участия в семинари и покани като съдия, главно в Европа.

Българският представител в триото жури е Bboy EF One или ПЕТЪР КОСТОВСКИ. Започва да танцува от 1988 г. В периода 1990-1999 г. се занимава с Breaking, ElectricBoogaloo/ Popping, участва в национални турнири и печели голяма част от тях като солов изпълнител и заедно със групата си ElectricForce Crew, a в последствие /1999 до 2007/ съc второто поколение ElectricForce Crew и на международната сцена. Основоположник на клуб „ElectricForce“.

Турнирът се организира от Младежки културен център, Община Бургас, брейк клуб „Black Style“ и инициативата „Бургас харесва младите“. „BATTLE TIME“ е състезание насочено към развитието на брейк денс в България и стимулиране на деца и групи до 16-годишна възраст.

Събитието е подкрепено от радио „MIXX“, „Радио 1“, радио „Power FM“, БНР, Общинско радио „Гласът на Бургас“, телевизия „RN“, радио „Мая“ и вестник „Компас“.

Билети за брейк турнира ще се продават на касите на НХК от 25 март.