close
България

Осем станаха жертвите на катастрофата край Микре

traur

Броят на загиналите при катастрофата на пътя София-Варна в района на село Микре се увеличи с двама души. Вследствие на челния сблъсък между пътнически микробус и тежкотоварен автомобил жертвите достигнаха 8 души, съобщи пресцентъра на ОД на МВР-Ловеч.

Първоначално бе съобщено за 6 жертви, но малко по-късно бе съобщено, че в болница са починали още двама от пострадалите.

В микробуса са пътували общо 26 човека. Шестима са загинали на място, един е починал на път за болницата. Още един от пострадалите е починал след приемане в лечебно заведение, съобщи БНР.

Незрящи хора, които били на екскурзия по маршрут Дряново-Севлиево-София, са пътували в микробуса, участвал в тежката катастрофа станала по-рано днес на пътя София-Варна край Микре. Това съобщиха от пресцентъра на Апелативната прокуратура-Велико Търново.

По първоначални данни шофьорът на буса е навлязъл в насрещната лента за движение по неясни засега причини, в резултат на което е последвал челен удар с товарния автомобил.

Загинали са шофьорът на буса и още петима пътници. Останалите пътници в микробуса, както и шофьорът на камиона са с различни наранявания и са откарани в болници. Започнало е разследване на причините за катастрофата под ръководството на Окръжна прокуратура – Ловеч. На мястото към момента е и окръжният прокурор на Ловеч Валентин Вълков. Текат огледи в присъствие на вещи лица и снемане на показания от очевидци.

По разпореждане на премиера Бойко Борисов към мястото на катастрофата са изпратени и 4 линейки, оборудвани за спешна реанимация с екипи от ВМА и болница Лозенец. Министърът на здравеопазването Кирил Ананиев също пътува към катастрофата. Осигурени са допълнителни консумативи за болниците в Плевен, Ловеч и Велико Търново, където са настанени пострадалите.

Премиерът Борисов е наредил министерство на транспорта да извърши пълна проверка на микробуса.

Временно пътят е затворен, като обходният маршрут е село Микре – Ловеч – п.в. Ябланица.