close
България

Оставиха в ареста двама, обвинени в контрабанда на близо 50 кг хероин

syd

Йордан Йорданов и Желязко Шиников от гр. Камено, обл. Бургас остават в ареста. Решението взе  днес (16.12.2016г.) Бургаският  апелативен съд, Йорданов и Шиников са обвинени за това, че  като съизвършители  на 09.12.2016г., около 15.00ч.,  в землището на с. Белеврен, общ. Камено, обл. Бургас, с лек автомобил, без надлежно разрешително,  пренесли през границата на страната от Република Турция високорисково наркотично вещество – хероин, като предметът на контрабандата е в особено големи размери и случаят е особено тежък – престъпление по чл. 242, ал.4, предл.1, вр.ал.2, предл.1от НК, съобщиха от прокуратурата.

За това престъпление е предвидено наказание „лишаване от свобода“ за срок от 15г. до 20г., „глоба“ в размер от 200 000лв. до 300 000лв., конфискация на наркотичното вещество, както и на лекия автомобил, с който то е превозвано.

Според прокурора е налице обосновано предположение, че Шиников и Йорданов са извършили престъплението, за което са обвинени. Представителят на държавното обвинение бе категоричен, че съществува реална опасност двамата да се укрият или да извършат ново престъпление, която се определя от размера на наказанието предвидено за това престъпление.

Съдът прие мотивите на прокурора и остави в ареста Шиников и Йорданов.

Определението на Аплелативен съд –Бургас е окончателно.